søndag den 2. februar 2014

Documentation project og masai aften

Saa blev vi faerdige med vores Documentation project om de lokale prostituerede, og hold da op det var en oplevelse!
Ideen med projektet er, at man skal finde et emne man vil arbejde med i smaa grupper, vaelge et medie man vil fortaelle historien ud fra og fortaelle en positiv/baeredygtig historie om det emneman har valgt. Jeg var i gruppe med Emma og vi valgte mediet billeder. Vi syntes det kunne vaere spaendende at arbejde med de lokale prostituerede, for vi har moedt dem flere gange, da vi var i byen i Nanyuki og de er mega soede. Udover det, er det langt fra ligesaa meget et tabu at vaere prostitueret hernede, som det er i Danmark. Vi ville proeve at fortaelle via billederne, at man kan vaere en glad prostitueret her - den blev dog vinklet lidt anderledes efter vores foerste moede med dem.
Charles, som er tilknyttet platformen, havde faaet et moede i hus med dem. Charles er ret cool, han er 22 aar og kender virkelig mange inde i byen, og saa er han mega god til, at laere danske ord.
Naa, vi skulle moedes med Charles foran Nakumat (supermarkedet) inde i byen kl 19.45, og derefter ville han tage med os ud til en bar, hvor de prostituerede, vi havde en aftele med, var. Vi havde vaeret inde i byen i meget lang tid, da vi endelig skulle moedes med ham, og han var selvfoelgelig forsiket - african time! Han kom foers 20.15 og saa kunne vi tage ud til baren, som aabenbart laa i slummen. Bare det at komme ind paa baren var en oplevelse. Man kan ikke rigtig beskrive det, men det ver en form for stort traeskur med en masse fulde gamle afrikanske maend - vi var virkelig glade for, at vi havde Charles med os!
Vi skulle ind i et lille baglokale hvor vi skulle moede de fire prostituerede. De kom ind, og var ikke dresset op til arbejde. Denn ene var gravid. Vi skulle betaale for deres drikkevarer. Tre af dem bestilte en Tusker (det afrikanske svar paa Tuborg) og en bestilte en Redbull med en lille flaske vodka. Emma og jeg bestilte en Tusker til deling. Det var meget hjerteskaerende at se en hoejgravid kvinde drikke oel med vodka i store maengder.

De var heldigvis meget aabne overfor alle vores spoergsmaal og vi maatte tage alle de billeder vi ville. Vi fandt dog hurtig ud af, at det var svaert at faa et billede med et positivt udtryk, naar vi sad i et moerkt baglokale og der var oel og kat (smaa blade de tygger) paa alle billederne. Vi indsaa ogsaa hurtigt, at de prostituerede ikke var glade for deres arbejde men mest goer det for overlevelse. Det var alligevel en virkelig sjov oplevelse, for de var virkelig soede og fortalte glaedeligt om alle deres oplevelser.
Det er svaert at beskrive oplevelsen, men de fortalte om deres liv og arbejde. Ingen af dem havde maend, men de havde alle kaerester. Kaeresterne var alle gamle kunder.
Dog var der heldigvis ogsaa noget positivt ved deres historie. De havde et virkelig godt faellesskab og stoettede rigtig godt op om hinanden. Derudover var de alle blevet oplyst i HIV og brugte derfor ALTID kondom og miksede aldrig alkohol og deres arbejde. De var med til, at informere nye prostituerede omkring sygdomme og i det hele taget "klaede dem paa til arbejdet". De havde troejer ed logoer paa og plakater med forskellige citater. Prostitution er ulovligt i Kenya og de fortalte, at hvis de blev opdaget af politiet, ville politet anholde kunden og derefter voldtage den prostituerede. Det er saa sindsygt!
Vi aftalte med dem, at vi skulle komme hjem til dem i slummen morgenen efter, saa Charles hjalp os med, at bestille en taxa til kl. 8 og en guide som kunne komme med os rundt, fordi det ikke er helt sikkert, at gaa rundt paa egen haand i slummen.

Naeste morgen blev vi hentet kl. 8, og vi var meget spaendt paa, om det hele ville lykkeds. Det gjorde det heldigvis. Vi snakkede med de prostituerede vi havde snakket med dagen foer og saa deres hjem og nabolag. Det var meget nemmere at faa det billede vi gerne ville have her. Faellelskabet skindede meget mere igennem. Paa et tidspunkt kom en lille dreng ind i deres hus, og de fortalte han var 2,5 aar og hans mor var doed for et halvt aar siden. Nu tog de sig af ham. Han mar vildt soed!
Bagefter tog vi over til en af de andre prostituerede - Queen - som ogsaa bor i slummen, og hun var igang med en lektion for de unge prostituerede i, hvordan man saetter et kondom paa. Det var meget interessant at overvaere. Det foregik udenfor, saa der var boern rundt omkring ogsaa. Vi fik nogle gode billeder og projektet blev godt!

Torsdag aften var Masai-aften. Det var mega sjovt. De kom i deres dragter og sang sange og dansede for os. Paa et tidspunkt begyndte de at hive os op, saa vi skulle danse med dem. Det var virkelig sjovt. Vi kunne spoerge ind til deres kultur og de kunne spoerge ind til vores. Vi snag og "Buster" sangen for dem. Det var en god oplevelse at moede dem!

Nu er tiden ved at vaere slut her paa platformen. Vi tager til Nairobi paa tirsdag og skal overnatte der en gang inden turen gaar til Tanzania. Det er med blanede foelelser vi skal afted. Paa den ene side glaeder jeg mig helt vildt meget til at komme videre og opleve nye ting. Paa den anden side har jeg faaet saa menge nye gode venner her og jeg tror jeg kommer til at savne livet her paa platformen. Men det er jo ikke en daarlig ting, det viser jo ogsaa bare, hvor fed denne foerste maaned har vaeret!

Varme kram til kolde Danmark

Vores Documentation prject


Vores Documentation project


Vores Documentation prject


Masai-aften


Masai-aften


Ingen kommentarer:

Send en kommentar