fredag den 7. februar 2014

Mine første oplevelser i Tanzania

Så er vi ankommet til Tanzania og har været her et par dage. Vi ankom tirsdag formiddag efter vi havde været med to forskellige fly - først fra Nairobi til Zanzibar og derefter fra Zanzibar til Dar es salaam. Derefter blev vi kørt ud på en mindre platform som ligger i Dar es salaam, hvor vi blev taget imod af vores landekoordinator, Cleopatra. Hun er virkelig sød - heldigvis. Vi har haft program med hende de sidste par dage, men det har været meget afslappende, hvilket er rart lige inden vi skal ud i familierne. Vi er kun os seks, der skal bo og arbejde i Tanzania - Sara, Jonathan, Sigurd, Theresa, Amanda og mig. De andre fire er rigtig søde. De skal alle bo i byen Tanga, som ligger ud til kysten ligesom Dar es salaam. Det var hårdt at sige farvel til de andre 11 fantastiske mennesker jeg har mødt. Vi har været sammen konstant den sidste måned, så det bliver mærkeligt, at det snart kun er Amanda og mig. Men vi glæder os også vildt meget. Vi tager afsted fra denne platform imorgen, lørdag morgen. Der venter os en omkring 12 timers lang bustur til Arusha, hvor vi skal møde vores familie. 

Varmen ramte os virkelig da vi gik ud af flyet i tirsdags. Det var som at gå ind i en sauna, især fordi her er sindssygt fugtigt. Der gik ikke mere en 30 sekunder, før vores hud var helt fugtig og klistret. Det skal man virkelig vænne sig til! Her er ca. 35-40 grader om dagen og 25-30 grader om natten, men det er helt klart fugtigheden der er værst. Vi går i koldt bad, hvilket er virkelig dejligt når her er så varmt. Selvom vandet er koldt når det kommer ud af bruseren, er det varmt inden det når mine fødder, fordi min krop når at varme det op.
Igår var vi på stranden og wow det var dejligt! Det var dejligt at være i vandet, selvom det var så varmt, at det føltes som om der var nogen der havde tisset virkelig meget i vandet.
Efter vi havde været på stranden tog vi et hurtigt bad på platformen og ville derefter spise aftensmad på en restaurant i byen. Vi havde hørt om et lækkert indisk sted, der hedder "Alis", og taxachaufføren sagde at han godt vidste vor det var. Vi havde fået at vide, at man kun skulle køre ca. 5-10 minutter derhen fra platformen, så efter vi havde fået forhandlet os frem til en pris der ikke var alt for mzungu (hvid mand), satte vi os ind i taxaen. Efter lidt tid fandt vi ud af, at taxamanden tydeligvis slet ikke viste hvor vi skulle hen, for vi kørte i ca. 20 minutter, og endte et sted der hed noget med "fish market". Vi kunne ikke lade vær med at grine for det var lidt fjollet - navnet på stedet mindede jo slet ikke om navnet på det sted vi gerne ville hen. Det så ret enderne ud, så vi fik ham til, at køre os til City center, hvor han satte os at på en bar/cafe. Der var ret hyggeligt og vi fik alle burger og øl. Man kunne ryge vandpibe på baren, så det gjorde vi efter vi havde spist. Vi bestilte alle en strawberry daquri og den så mega lækker ud da den kom. Godt nok var den helt flydende, men den var lavet med friske jordbær og der var sukker og jordbær på kanten af glasset. Da vi tog den første slurk var der noget helt galt - den smagte virkelig mærkeligt! Vi var færdige af grin, da vi fandt ud af, at det var salt og ikke sukker de havde puttet rundt på glassets kant. Drinken smagte virkelig af salt, og vi troede selvfølgelig det varen fejl, men det var det ikke. Det er åbenbart normalt her i Tanzania. Vi bestilte derefter en sex on the beach uden salt og den var godt nok læks! Den var også lavet med frisk ananas - mmmmh!

Det er dejligt på den her platform - der er mega godt internet i forhold til det vi har været vant til, vi kan bade når vi vil og maden er god. Så vi nyder livet, inden vi skal ud på en stor prøvelse: at falde til i en ny og fremmed familie med andre vaner end vi er vant til.
Cleopatra har fortalt, at vores familie har prøvet at have volontører før, og at de er muslimer. De er vist ikke vanvittig troende, men de er religiøse. Vi er glade for, at de har prøvet at have volontører før. Så kan det være, at de ikke synes vi er helt så tossede, som de nok ellers ville synes, hvis de ikke havde prøvet det før. Vi synes også det er spændende at de er muslimer, så kommer vi til at få et indblik i en anden religion, end den vi kender bedst.

Selvom vi er begyndt at vænne os til at leve i den her kultur, er der stadig rigtig mange ting vi skal huske, så de lokale ikke bliver fornærmet, eller synes vi er alt for mærkelige. F.eks. Er det virkelig uhøfligt at dufte til maden. De ser det som om at man tester dem, og at man ikke tror det smager godt, men det er svært at vænne sig af med for mange, fordi det er så normalt at gøre i Danmark. Hvis der er en person der spørger, om man vil række dem noget, skal man huske at give det med højre hånd, fordi man bruger venstre hånd til at skylle sig med, når man har været på toilettet. Hvis man snakker med en ældre personr eller en autoritet, er det meget uhøfligt at kigge personen i øjnene, hvilket også er virkelig svært at huske, fordi det er uhøfligt ikke at holde øjenkontakt i Danmark. Hvis en kvinde er gravid, må man ikke spørge ind til det - det er meget uhøfligt. Ikke engang den gravide kvindes familie kan spørge ind.
Dette er bare nogle af de kulturforskelle vi oplever, men det er jo også det, der er vildt spændende ved, at bo i en fremmed kultur og opleve den.

Jeg har det virkelig godt, og glæder mig helt vildt til at møde familien imorgen!

Kram til alle jer i DK


Ingen kommentarer:

Send en kommentar